مرحله حساس راه اندازی فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس به همت توان و تخصص متخصصان ایرانی انجام شد.
به گزارش خبرنگار، مهرداد داودی، مسئول راه اندازی و بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت: ایران در راه‎اندازی این فاز نخست تولید بنزین پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس خودکفا عمل کرد.

وی افزود: با توجه به گستردگی حوزه‌های کاری و پیچیدگی تأسیسات و تجهیزات، یکی از حساس‌ترین مراحل در اجرای زنجیره EPCC پروژه‎ها، عملیات راه‎اندازی محسوب می شود.

به گفته مدیرعامل شرکت اویکو، با آغاز عملیات راه اندازی، حیات در شریان واحدها جریان می‌یابد و حاصل همه تلاش‎ها و پیگیری‎های مراحل طراحی، خرید، ساخت و نصب در این فاز متبلور می‌شود.

داوودی با بیان اینکه حدود ١٤٠٠ نیروی این شرکت از پارسال به منظور راه اندازی این طرح در محل پالایشگاه ستاره خلیج فارس مستقر شده‎اند،تصریح کرد: شرکت اویکو با اتکا به توان متخصصان داخلی و تجربه ارزنده آنها اقدام به راه اندازی واحدهای تاسیسات جانبی و فرآیندی این پروژه ملی کرده است.

وی ادامه داد: این تعداد نیرو برای نظارت بر تست‌های پیش راه اندازی، انجام تست‌های راه اندازی و عملیات استارت‌آپ و بهره برداری در شرکت حضور داشته اند.

به گفته وی، یکی از مهم ترین طرح های وزارت نفت، احداث بزرگترین و نخستین پالایشگاه تولید بنزین تحت عنوان «پالایشگاه ستاره خلیج فارس» است که در آن میعانات گازی تبدیل به بنزین و دیگر فرآورده‎های نفتی می‌شود.

شرکت اویکو نیز پیش از این در راه اندازی پروژه‎های NGL سیری، فازهای ١٧ ،١٨، ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی فعال بوده است.

به گزارش خبرنگار، با بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ایران از نظر تولید بنزین و گازوئیل خودکفا می‌شود، به طوری که با راه اندازی کامل این پالایشگاه روزانه ٣٦٠ هزار بشکه معیانات گازی از طریق خط لوله از عسلویه به این پالایشگاه منتقل شده و بدین ترتیب روزانه ٢٧ میلیون لیتر بنزین معمولی (یورو ٤)، ٩ میلیون لیتر بنزین سوپر، ١٤ میلیون لیتر گازوییل و سه میلیون و ٣٧٠ هزار لیتر سوخت جت به میزان تولیدات نفتی کشور اضافه می شود.

خوراک مورد نیاز این پالایشگاه نیز از طریق یک خط لوله به طول بیش از ۴۸۵ کیلومتر از پالایشگاه‌های گازی عسلویه تامین می شود.