شمارش معکوس برای آغاز عملیات حفاری فاز ۱۱، آخرین شرایط کرونا در صنعت نفت، نصب سکوی مسکونی جدید در میدان فروزان، ضرورت کاهش شدت مصرف انرژی در ایران و ابلاغیه زنگنه درباره پرداخت فوقالعادههای تخصصی کارکنان پایانههای نفتی را میتوانید در گزیدههای نفتی این هفته بخوانید.
پارس جنوبی: محمد مشکین فام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس این هفته با تشریح آخرین وضع پروژههای در حال تکمیل میدان گازی پارس جنوبی اعلام کرد که با استقرار دکل حفاری در موقعیت ۱۱B، برنامه حفاری پنج حلقه چاه این فاز آغاز میشود. پیش از او، حمیدرضا مسعودی، مدیرعامل گروه پتروپارس از شمارش معکوس برای آغاز عملیات حفاری فاز ۱۱ پارس جنوبی گفته بود و در توضیح آن فاضل جمالزاده، مدیرعامل شرکت حفاری مپنا عنوان کرد: دکل دریایی MD-1 در تاریخ نهم آبانماه از میدان نفتی سروش ترخیص شد و به سمت موقعیت مرزی ایران و قطر در حرکت است.
کرونا و نفت: حبیبالله سمیع، مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت این هفته مطابق معمول هر هفته، آخرین شرایط همهگیری ویروس کرونا در صنعت نفت را بررسی کرد. او از افزایش ۱۰ برابری مراجعان سرپایی به مراکز درمانی نفت خبر داد و با ابراز نگرانی از شرایط کادر درمان، از برخی شرکتها از جمله شرکت ملی حفاری ایران به دلیل پرداخت نکردن سرانه درمان کارکنان خود انتقاد کرد. سمیع این را هم گفت که سامانه پایش کرونا با تغییرات جدید راهاندازی شد.
سکوی فروزان: صنعت نفت همچنین نخستین روز این هفته شاهد نصب سکوی مسکونی جدید میدان مشترک فروزان به وزن ۶۸۰ تن در آبهای خلیج فارس بود. با نصب این سکو، امکانات رفاهی مناسبی برای کارکنان بخش بهرهبرداری میدان فراهم میشود. طرح توسعه میدان فروزان در شرکت نفت فلات قاره ایران یکی از ۳۳ طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت شرکت ملی نفت ایران است که با اجرای آن، ضمن تثبیت و نگهداشت تولید کنونی، ۱۲ هزار بشکه به تولید روزانه میدان مشترک فروزان افزوده میشود.
شدت انرژی: علی مبینی دهکردی، مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت این هفته در نشستی با اصحاب رسانه با یادآوری اینکه شاخص شدت مصرف انرژی در ایران در بالاترین سطح معیارهای جهانی است، عنوان کرد: در طول ۱۰ سال آینده شدت مصرف انرژی در کشور باید به نصف میزان فعلی برسد. در سال ۹۶، میزان مصرف انرژی رقمی معادل ۶.۳ میلیون بشکه نفت خام در روز بوده است که در صورت تداوم روند کنونی پیشبینی میشود تا پایان سال ۱۴۱۰ به رقمی حدود ۸.۳ میلیون بشکه در روز برسد.
مطالبات جایگاهداران: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در اطلاعیهای اعلام کردکه با توجه به اعمال نرخ جدید حقالعمل توزیع بنزین و نفتگاز جایگاههای عرضه سوخت مایع از ابتدای آبان ماه امسال (۹۹) و برداشت آن متناسب با فروش فرآوردههای نفتی توسط مالکان محترم جایگاهها، محاسبات میزان مطالبات جایگاههای عرضه سوخت از سوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در حال انجام است و پس از تعیین دقیق مطالبات و معوقات هفتماهه این عزیزان، نسبت به پرداخت آن بهصورت اقساطی و حداکثر تا پایان امسال اقدام خواهد شد.
اوپک: وزیران نفت کویت و عراق این هفته حمایت خود را از تصمیمهای اوپک پلاس در زمینه کمک به برقراری تعادل و ثبات در بازارهای جهانی نفت اعلام کردند. این هفته همچنین اعلام شد تولید روزانه نفت لیبی بهعنوان یکی از اعضای اوپک به ۸۵۰ هزار بشکه رسیده است. از دیگر اخبار بخش بینالملل در هفته جاری میتوان به برگزاری دو نشست اوپک با مقامهای نفتی روسیه و جیئیسیاف اشاره کرد. قیمت نفت هم که پایان هفته گذشته به سطح ۳۷ دلار رسیده بود این هفته بار دیگر از ۴۰ دلار گذشت.
پایانه نفتی: وزیر نفت این هفته فوقالعادههای تخصصی کارکنان پایانههای نفتی را ابلاغ کرد. در ابلاغیه زنگنه خطاب به معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، افزایش سقف پرداخت ابلاغی فوقالعادههای تخصصی به میزان ۱۵ درصد از ابتدای سال ۹۹ برای همکاران مشمول در شرکت پایانههای نفتی ایران بلامانع خوانده شد.
تفاهمنامه: پژوهشگاه صنعت نفت و سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور تفاهمنامه مشترکی برای همکاریهای علمی و پژوهشی در حوزه علوم زمین و اکتشاف ذخایر معدنی امضا کردند.