وزیر انرژی آفریقای جنوبی پس از دیدار چیت چیان:

ایران می تواند نهمین تولیدکننده انرژی ژئوترمال دنیا باشد

c6131b6e61f081228ba8b0d37f168515_435_0

وزیر انرژی آفریقای جنوبی از حضور شرکتهای ایرانی در زمینه تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر

کشور

خود استقبال کرد و گفت: ایران این توانمندی را دارد که به نهمین تولید

کننده انرژی ژئوترمال جهان تبدیل شود.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، تینا جومت پترسون (شنبه، چهارم اردیبهشت ماه) در دیدار با همتای ایرانی خود در تهران افزود: از حضور شرکتهای ایرانی در زمینه تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر مانند آب، باد، خورشید و ژئوترمال در آفریقای جنوبی استقبال می کنیم.
انرژی زمین گرمایی (Geothermal energy) به انرژی حرارتی گفته می شودکه در پوسته جامد زمین وجود دارد. این گونه انرژی برای تولید الکتریسیته زمین گرمایی استفاده می شود.وزیر انرژی آفریقای جنوبی ادامه داد: تمایل داریم در زمینه های فتوولتائیک و فناوری انتقال با جمهوری اسلامی ایران همکاری کنیم.جومت پترسون با بیان این که انتقال انرژی در منطقه ما براحتی صورت نمی گیرد، گفت: شبکه های برق ما ثبات ندارند و امیدواریم وزارت نیرو ایران در زمینه ثبات و پایداری انرژی به ما کمک کند و در زمینه مانیتورینگ و آموزش کارشناسان آفریقای جنوبی در ایران با ما همکاری داشته باشد.
وی تاکید کرد آفریقای جنوبی آماده است تفاهمنامه ها را به پیشنهادهای تجاری برای انجام معاملات بدل کند.وزیر انرژی آفریقای جنوبی گفت: روابط دوستانه دو کشور به تنهایی کافی نیست و باید تلاش کنیم از این روابط دوستانه سودهای تجاری نیز به دست آوریم.جومت پترسون افزود: جایگاه آفریقای جنوبی در اتحادیه اروپا می تواند محل خوبی برای مانور شرکتهای ایرانی باشد.
وی تحرک اقتصادی هر دو کشور را به انرژی و توسعه زیرساختها وابسته دانست و افزود: امنیت انرژی هر کشور، امنیت کلی آن کشور و امنیت انرژی هر منطقه امنیت کلی آن منطقه را به دنبال دارد.وزیر انرژی آفریقای جنوبی اعلام آمادگی کرد هر چه زودتر شرکتهای ایرانی همکاری ای خود را با این کشور در زمینه های مختلف انرژی آغاز کنند.
لزوم تشکیل کارگروهی میان ایران و آفریقای جنوبی در زمینه صنعت برق و انرژیحمید چیت چیان، وزیر نیرو ایران در این دیدار گفت: همکاریهای آفریقای جنوبی و جمهوری اسلامی می تواند آثار مثبتی در هر دو کشور و دیگر کشورها داشته باشد.
وی تاکید کرد تاکنون بیش از ١٢ نشست مشترک میان ایران و آفریقای جنوبی برگزار و بیش از ٨٠ سند همکاری میان دو کشور امضا شده است اما حجم کنونی تجارت دو کشور رضایت بخش نیست.وی گفت: ایران و آفریقای جنوبی می توانند شرکای تجاری بزرگی برای یکدیگر باشند و زمینه های همکاری زیادی میان دو کشور وجود دارد که با دیدار جاکوب زوما، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی از ایران، نقاط عطف این همکاریها ایجاد شده و همکاریها می توانند از سرعت بیشتری برخوردار شوند.چیت چیان تبدیل یادداشت تفاهم به روابط تجاری را بسیار مهم خواند و پیشنهاد کرد کارگروهی در زمینه صنعت برق و انرژی تشکیل شود تا به روند پیشبرد همکاریهای صنعتی، برق و انرژی کمک کند.
وی درباره ظرفیتهای بخش خصوصی ایران افزود: توانمندی ساخت توربینهای گازی، بخاری و ژنراتورهای مختلف در شرکتهای ایرانی وجود دارد که می تواند در اختیار آفریقای جنوبی قرار گیرد.چیت چیان تاکید کرد همه تجهیزات شبکه های انتقال و توزیع و پستهای انتقال و توزیع تا ظرفیت ٤٠٠ کیلوولت در داخل ایران ساخته و در شبکه های برق کشور استفاده می شود.
وزیر نیرو گفت: سازندگان ایرانی آمادگی دارند در سرمایه گذاری و ساخت تجهیزات برق تا ظرفیت ٤٠٠ کیلوولت در آفریقای جنوبی مشارکت کنند.وی اعلام کرد اکنون توربین های بادی با ظرفیت ٦٦٠ کیلووات و ٢,٥ مگاوات در داخل ایران ساخته می شود، و گفت: در صورت نیاز آمادگی داریم نیازهای شما را در این زمینه تامین کنیم.
چیت چیان تاکید کرد پنلهای فتوولتائیک نیز در داخل ایران ساخته می شود و در تلاشیم ضمن ارتقای کیفیت پنلهای تولید داخل، بازده آنها را به سطح پنل های اروپایی برسانیم.وی به ساخت نخستین واحد ٥ مگاواتی نیروگاه زمین گرمایی در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: تجهیزات این نیروگاه از ایتالیا خریداری شده اما توانمندی دانش اکتشاف انرژی زمین گرمایی و حفر چاه های آن به طور کامل ایرانی است و در صورت نیاز حاضریم در این زمینه با آفریقای جنوبی همکاری کنیم.
چیت چیان از تجهیز شبکه های برق کشور به سامانه های هوشمند خبر داد و افزود: در صورت نیاز می توانیم در این زمینه نیز با آفریقای جنوبی همکاری کنیم.ایران و آفریقای جنوبی تاکنون بیش از ١٢ نشست مشترک برگزار و بیش از ٨٠ سند همکاری میان دو کشور امضا کرده اند.
رئیس جمهوری آفریقای جنوبی در پاسخ به دعوت همتای ایرانی خود امروز در صدر هیئت بلندپایه سیاسی و اقتصادی شامل ١٦٠ بازرگان و صاحبان صنایع و سرمایه وارد تهران می شود.این نخستین سفر ریاست جمهوری این کشور به ایران پس از ٣٧ سال است.
قرار بود زوما دهم اسفند گذشته (١٣٩٤) به تهران سفر کند که این سفر به دلیل بحران داخلی در کشورهای قاره آفریقا به تعویق افتاد.
به نقل از خبرگذاری شانا