رئیس جمهوری، منطقه پارس جنوبی را مرکزی مهم برای گسترش همکاری‌های بین‌المللی با ایران در زمینه انرژی – فناوری برشمرد و گفت: به واسطه وجود استعدادهای خوب و جوانان پرتلاش در ایران، قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی نه تنها یک قرارداد اقتصادی، بلکه یک همکاری مهم در انتقال تجربیات علمی، فناوری و مدیریتی خواهد بود.

به گزارش خبرنگاربه نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی عصر دوشنبه (۱۲ تیرماه) در دیدار پاتریک پویانه، مدیر عامل شرکت توتال فرانسه، امضای قرارداد طرح توسعه بخش فراساحل فاز ۱۱ پارس جنوبی میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از توتال، شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین (CNPCI) و پتروپارس را در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی – تکنولوژیک ایران و فرانسه مثبت ارزیابی کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و فرانسه همواره روابط و همکاری‌های خوبی با هم داشته‌اند.

وی با اشاره به جایگاه فرانسه در زمینه اقتصاد و فناوری انرژی، اظهار کرد: امضا و اجرای این قرارداد گام مثبتی در مسیر توسعه همکاری‌های بیشتر اقتصادی و فناوری میان دو کشور خواهد بود.

رئیس جمهوری با اشاره به این‌که تلاش دولت یازدهم بر این بوده تا با به ثمر رسیدن توافق برجام راه برای توسعه همکاری‌های اقتصادی شرکت‌های بزرگ با ایران هموار شود، یادآور شد: خوشبختانه وجود این اراده سیاسی در طرف ایرانی و در میان کشورهای ۱+۵ باعث شد که توافق با توتال به نتیجه برسد.

دکتر روحانی با اشاره به سفر خود به اروپا و فرانسه پس از امضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، گفت: در پاریس اراده سیاسی میان مسئولان دو کشور برای توسعه روابط به خوبی وجود داشت و توافقنامه‌های مهمی برای گسترش مناسبات و همکاری‌ها میان دو کشور امضا شد.

وی پیشتازی شرکت توتال پس از برجام برای فعالیت در بخش نفت و گاز ایران و امضاء این قرارداد را قابل انتظار دانست و افزود: سیاست ما همکاری با شرکت‌های بزرگ مانند توتال است.

رئیس جمهوری یادآور شد: هم اکنون حدود ۲۰۰ میلیارد دلار پروژه در بخش نفت و گاز آماده سرمایه‌گذاری است که شرکت‌های بزرگ خارجی می‌توانند برای همکاری در این پروژه‌ها مشارکت کنند.

دکتر روحانی گفت: باید برای رسیدن به صلح و ثبات در منطقه در راستای پیشرفت اقتصادی و توسعه منطقه تلاش کنیم، زیرا همکاری علمی و توسعه‌ای می‌تواند به مبارزه با جهل و فقر به عنوان زمینه‌های رشد و گسترش تروریسم کمک کند.

وی اظهار امیدواری کرد با توافقات و همکاری‌های جدید در زمینه نفت و گاز و پتروشیمی، ایران و فرانسه در راستای توسعه مناسبات گام‌های شایان توجهی بردارند.

توتال همکاری درازمدت با ایران را انتخاب کرده است

پویانه نیز ضمن ابراز خرسندی از ملاقات رئیس جمهوری اسلام ایران امضای قرارداد با ایران را برای شرکت توتال بسیار حائز اهمیت برشمرد و گفت: امروز بسیار خرسندیم که توانستیم این توافق را با تلاش‌های مسوولان دو طرف به نتیجه برسانیم و اجرایی کنیم.

وی با تأکید بر اهتمام و تلاش برای انجام و به ثمر رساندن این قرارداد اظهار امیدواری کرد که این توافق بتواند راهگشای حضور سایر شرکت‌های اروپایی در راستای توسعه همکاری‌ها با ایران باشد.

مدیرعامل توتال با بیان این‌که توافق برجام زمینه‌های مساعد فراوانی برای توسعه روابط میان کشورهای اروپایی با ایران در بر دارد، گفت: ما نسبت به همکاری با شرکت‌های ایرانی خوش‌بین هستیم.

پویانه همچنین خواستار توسعه همکاری‌ها و روابط در بخش‌های مختلف میان شرکت‌های ایرانی و اروپایی شد و افزود: توتال همکاری دراز مدت با ایران را در زمینه گاز، نفت و پتروشیمی انتخاب کرده است.