صادرات میعانات گازی ایران به کره جنوبی نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش یافته است.
در حالی که خبرگزاری رویترز مدعی است صادرات میعانات گازی ایران به کره جنوبی در ماه ژانویه کاهش یافته است، اما نه تنها این موضوع اتفاق نیفتاده است بلکه شاهد افزایش صادرات میعانات گازی بودیم.

به نظر می رسد مبنای گزارش رویترز رصد عبور کشتی‎ها از تنگه هرمز باشد و این در حالی است که ایران پیش از این چندین سوپر نفتکش مملو از میعانات گازی در دریاهای آزاد و در نزدیکی چین مستقر داشته است و بخشی از فروش میعانات گازی صادراتی را از این محموله‎ها تامین کرده است.

سه شرکت کره جنوبی در ماه دسامبر در مجموع ١١ میلیون بشکه میعانات گازی از ایران خریداری کردند تا این کشور آسیایی همچنان بزرگترین دریافت کننده میعانات گازی ایران باشد.

رویترز همچنین مدعی شد که قطر گوی سبقت را از ایران در فروش میعانات گازی به کره جنوبی ربوده است که گفتنی است قطر امکان رقابت با ایران را در این بخش ندارد.

میانگین صادرات میعانات گازی ایران در سال ٢٠١٦، ٦١١ هزار و ٥٢٢ هزار بشکه در روز بوده است.

گاز طبیعی که از مخازن گازی استحصال می‌شود به‎طور عمده حاوی حجم قابل ملاحظه‌ای میعانات گازی است. به ویژه زمانی که حجم برداشت گاز از مخزن زیاد باشد. میعانات گازی به جریان هیدروکربنی مایع گفته می‌شود که در ذخایر گاز طبیعی وجود دارد و به صورت رسوب و ته‌نشین در گاز استخراجی یافت می‌شود.

در تولید گاز از هر فاز پارس جنوبی به طور میانگین روزانه ٤٠ ‌هزار بشکه میعانات گازی حاصل می شود.